Huis leegruimen na overlijden

Het huis leegruimen na het verliezen van een dierbare is een klus die vaak als zwaar wordt gezien. Naast het geregel van de uitvaart moet het huis of de kamer bij het verpleeghuis ook nog snel leeg. Woningontruiming Leiden is er om te luisteren naar uw verhaal, zodat de kamer netjes opgeleverd kan worden bij u of bij een leidinggevende. Of u nu met begeleiding het huis wilt ontruimen, of het uit handen geeft aan ons. Wij zorgen voor de juiste ontruiming die past bij uw situatie.

Huis leegruimen na overlijden

Tips

U kunt er voor kiezen om de woningontruiming zelf aan te pakken. Het is dan vaak even zoeken, hoe je alles gaat aanpakken. De volgende tips helpen je om tot een goed inzicht te komen.

1. Praktische zaken

Belangrijke beslissingen over de verkoop van het huis en de bestemming van de inboedel, kunt u beter niet overhaast maken. Neem de tijd om na te denken over wat u wilt. Zo is de wettelijke opzegtermijn na overlijden bij een huurhuis maximaal zes maanden. Ga dan de praktische zaken na: de hypotheek, rekeningen, leningen, verzekeringen. Hoe zit het daar eigenlijk mee? En zijn er lidmaatschappen of abonnementen die u kunt opzeggen? Probeer, als u met meerdere kunt helpen, wie het aanspreekpunt is: zo blijven de taken niet liggen en worden ze niet dubbel gedaan.

2. Vrienden kunnen helpen

Als u het moeilijk vindt om medicijnen, verzorgingsspullen of kleding weg te doen, zoek dan iemand die dat wel kan doen. Vrienden en familie willen vaak graag helpen, maar weten niet altijd goed hoe ze u moeten benaderen hierover. Ben daarom niet bang om ze te vragen: vertel wat u graag wilt weggooien en vraag of ze, als het huis verlaten, deze spullen met hun meenemen om weg te gooien.

3. Bepaal of u iets wil houden

Sommige spullen kunnen voor u een sentimentele waarde hebben. Probeer daarom met uw naasten te beslissen wie wat graag wil houden. Wat wilt u zelf graag en heeft u daar ruimte voor? Of kunt u er ook een foto van maken? Misschien zijn er dingen die u graag wilt weggeven, maar die misschien iemand in uw familie wel graag wilt houden. Bespreek dit dan met uw naasten die niet zijn betrokken bij het opruimen. Dat scheelt veel uitzoekwerk en zo heeft iedereen een mooi herinneringsstuk van de overledene.

Onze werkwijze

U kunt natuurlijk ook kiezen voor ons. Wij zijn zelf ontstaan na het overlijden van een dierbare, en begrijpen hoe emotioneel een woningontruiming kan zijn. We komen bij u langs voor een persoonlijk gesprek. Dit doen we als de woning een kamer in een verpleeghuis of zorginstelling betreft, omdat deze kamers al snel opgeleverd moeten worden.

We bespreken met u welke spullen u graag wilt houden. Misschien zijn er ook nog spullen die u wilt weggeven of wilt recyclen. Dat kan allemaal. Een offerte ontvangt u per mail als alles besproken is. Wij kunnen u helpen met de volgende zaken:

  • Opkopen van de inboedel na het overlijden
  • Het huis bezemschoon opleveren en/of in oorspronkelijke staat brengen voor opleveringsinspectie
  • Het afval naar de milieustraat brengen
  • Apparaten en ander materiaal recyclen
  • Spullen die nog bruikbaar zijn verkopen voor een eerlijke prijs en een nieuwe eigenaar voor de spullen zoeken
  • Sorteren van spullen: wat weg kan, en moet blijven

De kamer wordt netjes opgeleverd aan het eind van de ontruiming. Dat kan bij u, of bij de technische dienst of verpleging. U kunt met een gerust hart afscheid nemen van de woning waar uw dierbare heeft geleefd.

Voor vragen, advies of een vrijblijvende offerte voor uw situatie

Meer informatie

R. Sanne
9 reviews

Ze waren snel en efficiënt in het leeghalen van de woning en zorgden ervoor dat alles netjes en georganiseerd werd achtergelaten. Het bedrijf zorgde voor een zorgvuldige en respectvolle afhandeling van de situatie.

A. Peter
12 reviews

Het team was vriendelijk en professioneel en namen de tijd om ervoor te zorgen dat alles naar wens was. Het was een emotionele tijd voor mij, omdat de woning van mijn overleden grootmoeder moest worden ontruimd

M. Petra
7 reviews

Het team was zeer vriendelijk en behulpzaam, en ze werkten samen om ervoor te zorgen dat alles soepel verliep. Ze hielpen me ook bij het sorteren van de spullen die ik wilde houden en zorgden ervoor dat de rest werd afgevoerd op een milieuvriendelijke manier.